Welkom bij Torekes!

Print-vriendelijke versieVerzenden naar vriend(en)

In de wijk Rabot-Blaisantvest in Gent belonen we inzet voor de wijk in het kader van burenzorg, buurtzorg en milieuzorg met onze eigen munt: het Toreke (ontworpen door Saar De Buysere).

Op deze site ontdek je wat er te doen is en waarmee je Torekes kan verdienen!

De biljetten van 1 en 10 Torekes zijn euroconvertibel. Dit wil zeggen dat 10 Torekes effectief 1 euro waard is en 1 Toreke bijgevolg 10 cent. Je kan deze enkel in de wijk uitgeven bij onder andere lokale handelaars en lokale organisaties, maar ook in het Torekesloket voor bijvoorbeeld cinematickets en lijntickets.
Klik hier voor de openingsuren van het loket

Wil je weten hoe het allemaal in zijn werk gaat? Kijk dan snel naar dit filmpje.

Wil jij op een laagdrempelige manier kennis maken met het Torekessysteem? Kom dan gerust eens af naar een van de werkdagen (= samen tuinieren) op De Site (kruispunt Elsstraat en Jozef II-straat). Deze gaan elke woensdag door vanaf 13u.

Woon je niet in het Rabot maar wil je onze munt steunen en ook een Torekes biljet in handen krijgen? Kom dan ook langs in het loket voor meer info!

Sinds kort zetten we sterk in op burenzorg. Heb jij iets te bieden aan je buren? Of heb je zelf een vraag? Vul dan zeker dit formulier in! https://docs.google.com/forms/d/14TKlORZ3mjCdU7xxTic_LBXBVfXD-9sgtLsmJgL7hiM/viewform