Welcome to Torekes!

Print-vriendelijke versieVerzenden naar vriend(en)

In the Ghent neighbourhood of Rabot-Blaisantvest we reward local civic contributions towards our neighbours, our neighbourhood or our environment, with our very own currency: the Toreke (designed by Saar De Buysere).

On this website you can find what’s happening in Rabot-Blaisantvest and how you can earn Torekes!

De biljetten van 1 en 10 Torekes zijn euroconvertibel. Dit wil zeggen dat 10 Torekes effectief 1 euro waard is en 1 Toreke bijgevolg 10 cent. Je kan deze enkel in de wijk uitgeven bij onder andere lokale handelaars en lokale organisaties, maar ook in het Torekesloket voor bijvoorbeeld cinematickets en lijntickets.
Klik hier voor de openingsuren van het loket

Wil je weten hoe het allemaal in zijn werk gaat? Kijk dan snel naar dit filmpje.

Wil jij op een laagdrempelige manier kennis maken met het Torekessysteem? Kom dan gerust eens af naar een van de werkdagen (= samen tuinieren) op De Site (kruispunt Elsstraat en Jozef II-straat). Deze gaan elke woensdag door vanaf 10u. Op 14 oktober 2015 is de laatste werkdag. Deze starten opnieuw in maart.

Woon je niet in het Rabot maar wil je onze munt steunen en ook een Torekes biljet in handen krijgen? Kom dan ook langs in het loket voor meer info!

Sinds kort zetten we sterk in op burenzorg. Heb jij iets te bieden aan je buren? Of heb je zelf een vraag? Vul dan zeker dit formulier in! https://docs.google.com/forms/d/14TKlORZ3mjCdU7xxTic_LBXBVfXD-9sgtLsmJgL7hiM/viewform