DOCUMENTAIRE INSITE OUTSITE

Print-vriendelijke versieVerzenden naar vriend(en)

Actieve bewoners in de Gentse wijk Rabot stonden het voorbije jaar centraal in het actieonderzoek van de medewerkers van het DieGem-onderzoeksproject (diversiteit en gemeenschap), Samenlevingsopbouw Gent en Ducktape Productions.

De dynamiek die in de wijk tot stand kwam na invoering van een complementaire munt ‘de Torekes’, daagt de klassieke opvattingen over arbeid, vrijwillige inzet, activering, armoedebestrijding en solidariteit uit.

Het resultaat van het onderzoek is een documentaire die niet alleen actieve bewoners uit het Rabot in beeld brengt, maar ook het gesprek met een aantal arbeidsmarkt actoren over wat De Site ons leert over heersende visies op en de organisatie van de arbeidsmarkt.

Bekijk de documentaire via de volgende link:

https://vimeo.com/175345213?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=29220

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.